Agenda


2019-09-06

Ontdek de magie van Puglia (én Matera)
Door Saskia Balmaekers uit Maastricht


Er is niets zo heerlijk als rijden door Puglia, met de aanblik van de puntdaken van de trulli die overal omhoog piepen, uitgestrekte olijfboomgaarden, felrode klaprozen, witte huisjes die zo prachtig afsteken tegen al het groen of het blauw van de zee, oude Fiats die hier nog meer dan elders in Italië rondrijden, tafels vol antipasti…

Ga samen met Saskia op ontdekking in Puglia en je zult de prachtige regio voor altijd in je hart sluiten. Laat je bijvoorbeeld meevoeren naar pareltjes als Lecce en Monopoli, maar ook naar kleinere plaatsen, buiten de gebaande paden. Toer langs de schitterende kust van de Salento, ontdek een magisch kasteel en proef de voortreffelijke keuken van Puglia. Vergeet ook het prachtige Matera (Basilicata) niet, stad van de Sassi (grotwoningen) en Culturele Hoofstad van Europa 2019.

Saskia studeerde Vrijetijdwetenschappen aan de Universiteit van Tilburg. Nu staat ze bekend als Italië-expert en deelt ze als blogger, schrijver, journalist, redacteur en vertaler de mooiste en lekkerste dingen uit il belpaese. Op 1 februari 2010 begon Saskia als hobby met de dagelijkse weblog over Italië: Ciao Tutti. Sindsdien is er geen dag voorbijgegaan zonder een nieuwe blog en inmiddels staan er meer dan vijfduizend artikelen online, allemaal met la bella Italia in de hoofdrol.

Locatie: Trevianum Scholengroep Sittard ,  ingang Havikstraat, 2e verdieping.
Leden van Dante hebben gratis toegang. Aan niet-leden vragen we een donatie van € 3.- p.p.

terug